>Сидни – гигантската Венеция или Тихоокеанския Стокхолм

> Не съм била в Стокхолм, но знам, че го наричат Северната Венеция. И понеже Сидни е нещо много голямо и много красиво, намиращо се върху много вода, реших, че тези два града може би създават някаква база за сравнение. Най-смешното е, че на австралийците – кореняци, Италия, по която ние направо припадаме, обикновено не … Към цялата публикация ">Сидни – гигантската Венеция или Тихоокеанския Стокхолм"

Прочети още

> Бондай бийч е световно известен плаж за сърфисти. В Австралия всички, малки и големи, карат някакъв сърф. За най-големите лаици има бодисърф, който представлява половин дъска, колкото да се проснеш по корем по вълните. Но и това не е толкова лесно, колкото изглежда. Както ще видите от снимките, на този плаж няма нито кафене, … Към цялата публикация ""

Прочети още

>Как аборигените станаха импресионисти

> „И да внимаваша с аборигените!”, шегува се мой познат преди да замина за Австралия. В средностатистическото съзнание една от отличителните марки на този континент си е неговото коренно население. Необходимо е обаче наистина много голямо внимание, за да видите такъв хомо сапиенс. Те са станали редки като птицечовката или тасманийския дявол. Вярно, че съм … Към цялата публикация ">Как аборигените станаха импресионисти"

Прочети още

>Челюсти

> Тази акула се казва Grey Nurse Shark или в свободен превод Сивата медицинска сестра /с голямата спринцовка/. За нея се твърди, че изобщо не е от най-страшните за хората. Трите реда зъби обаче някак си действат неубедително за това твърдение…Акулите ловуват на изгрев и залез слънце. В Австралия най-честите им жертви са неразумни сърфисти.

Прочети още

>Плуването забранено

> Този крокодил е докаран от Дарлинг, Северозападна Австралия и е дълъг 5,5 м. Това са най-едрите възможни екземпляри. Той обаче яде по-малко и от вас. Страшният му външен вид се поддържа от …едно умряло пиле или заек седмично, понеже не изразходвал калории. И това ако е живот!Австралийците са известни с чувството си за хумор. … Към цялата публикация ">Плуването забранено"

Прочети още