>Една снимка = 1000 думи

>Не е по сведения на очевидци, но според запознати мисълта от заглавието принадлежи на Конфуций. Този човек със сигурност не е имал понятие що е то PR, но това е силата на гения – да предчувства прииждащото бъдеще.
Напоследък мисълта на Конфуций ни напомня информационна агенция novinite.com. Тази агенция е чудесен източник на информация, списва се професионално и, макар и на английски, понякога от нея можеш да научиш повече отколкото от медиите на български. Но тъй като собственикът на novinite.com e собственик и на PR бизнес, новините и рекламата често си омешват шапките.

От тази снимка на Меглена Кунева например трябва да разберем, че ако я изберем за президент тя ще ни донесе какво? Работни места!

А от тази снимка на президента Първанов, трябва да разберем, че той ще ни донесе какво? Пази Боже!
Ама и тоя човек трябва повече да внимава къде стои…

>Харесвате ли работата си? (За Конфуций и ръбовете)

>

Наскоро попаднах на една изключително непрофесионално оформена статия в сп. “Мениджър”. В нейния анонс и заглавие се съобщаваше, че ще бъде представен метод за самооценка на това доколко е подходяща за вас работата, която работите, след което никъде в статията не се описваше какъв е всъщност този метод?! Прочетох я няколко пъти, за да се уверя, че не пропускам нещо, но- уви!, това, дето мислех, че сигурно го пропускам, просто липсваше. А методът се нарича 10-10-10 и съдържа четири въпроса. Казва се, че трябва да си отговориш на тях за 10 минути, 10 месеца или …10 години. Оттук нататък обаче не ясно какво следва ако си отговориш положително на 50 % от тях или на 2/3, или само на 1? (Ясно е, че ако си отговориш с “да” и на четирите, значи с работата ти сте ок.)
Въпросите обаче все пак си струват и могат да ви накарат да се замислите. Ето ги и тях.
1. Харесвате ли хората, с които работите?
2. Научавате ли нови неща?
4. Прави ли ви щастлив това, което работите?
Личното ми мнение е, че трява да отговориш с “да” поне на два от тях, иначе положението с избора на работа рано или късно ще е безнадеждно. И във всички случаи, хубаво е сред отговорите с “да” да е винаги и №4. Или казано с други думи:”Намери работа, която обичаш, и няма да работиш нито един ден през живота си” (Конфуций). На което, за съжаление, може да добавим:”Винаги може да се намери някой ръб, който да вгорчи работата, която обичаш” (автор-неизвестен).