>Рекет за рекетьорите

>Каква хубава новина в днешната преса! КРС ще глоби мобилните оператори – рекетьори с 1,5 млн. лв. Малко им е, ама все пак е нещо. След като са впрегнали в мафиотска примка 99,99 % от българското население да им снася по малко, но редовно за всякакви неизгодни, неизползвани, продължени по принуда и нежелани договори.
Много положително също така е откритието, че от пускането на жалби срещу тях все пак има полза и рано или късно довежда до санкции. Ето защо потребителите трябва да изоставят мързела и да пускат редовно оплаквания срещу фирмите изнудвачи, които измислят нови и нови начини да излъжат хората, по възможност за по-дълго време.
Иначе на медиите не може много да се разчита за отразяване на хорските проблеми с мастодонти като “Мтел”, “Глобул” и “Виваком”. Причината е, че те вече открито поставят условия за пускане на реклами само срещу неотразяване на отрицателни информации за тях. А при свръхсвития рекламен пазар можем да разберем и медиите.
Иначе тези фирми са много “социално отговорни” и министрите се надпреварват им връчват награди, затова че засаждат градинки, учат ни да пишем грамотно и се грижат за здравеопазването…Което всъщност изобщо не им е работа.

>Ало, ало…

>След като излях гнева си срещу “Глобул” и неговата кампания да продава агресивно пакети със стационарни телефони при положение, че все още има въпроси около качеството на необходимата за това инфраструктура, трябва да призная, че моят стационарен телефон най-после проработи. Това стана след доста нерви, разкарване и накрая … намиране на познат във фирмата. Оказа се, че настройката на телефона може да стане и от разстояние, въпреки че първоначално се опитаха да ме накарат да се разкарвам с апарата из апартамента, докато налучкам най-подходящото място за “връзка с централата”, връзка са клетката, със сателита или каквото и да е там…В интерес на истината, в момента връзката е по-добра дори от тази на БТК. Да видим докога.
Всичко е добре щом свършва добре. Но трябва да призная, че нито аз, нито този, който наистина избра тази услуга, щяхме да го направим, ако знаехме какво ни чака.