Новият албум на “Виолетов генерал” започва с “Вдъхновение”

Сингълът на новия албум на култовата група от края на 80-те “Виолетов генерал”, се казва “Вдъхновение” и ще бъде представен официално на 25 юни 2020 г. с подкрепата на Столична община по инициативата #Солидарност_B_Kултурата“. Сингълът и албумът ще бъдат подготвени от Емил Вълев, Ангел Пенчев и Георги Стрезов, които заедно ще реализират проекта. Издаването най-вероятно ще бъде поверено на музикална къща Ривасаунд.

Като стилово съдържание албумът може да бъде определен като микс от синтпоп, електро, колдуейв, пост – пънк и рок. Музиката е насочена към широката публика, по специално хора, които се интересуват от оригинална, динамична и на моменти по–задълбочена музика.Посланието, което целят авторите, е да поднесат на аудиторията позитивни, енергизиращи и интелектуални усещания.

Ето и пълният текст на „Вдъхновение“:

Ти трябва в мрака път да търсиш

и трябва някак си да го намериш.

Пристигаш пред врата големи,

където мислиш, че ще минеш без проблеми.

Реалността обаче тук е друга –

вратите имат ключ особен

и, ако ти не знаеш как да го намериш,

ще трябва със душа смутена там да бродиш.

Не се отчайвай, времето ще дойде

и ще узрееш за деня,

когато ще си ти спокоен.

Без страх ще тръгнеш през света,

безкрайните поля и степи

ще се отворят като на тепсия

и ти ще полетиш нагоре,

и нищо няма да те спира.

Фронтмен на „Виолетов генерал“ е Емил Вълев – създател на групата и композитор на музиката. През годините негови партньори са : Евгени Генчев – басист, актрисата Сибила Серафим – вокал и бас и Изабел Нешева – фотограф и студентка по философия в НБУ, също изпълнаваща бас партиите.

Сингълът ще бъде представен на страниците на Виолетов генерал и Емил Вълев, Ривасаунд и други платформи. Проектът “Времето и личността” се реализира с подкрепата на Столична община, по инициативата “Солидарност в културата”.

Манджа от Зоро и Джипси Кингс по български

Взимате един световно известен мюзикъл със сценарий на легендарен филм, по музика на обичана група и го поставяте в Музикалния театър в София. Това е отговорът на въпроса как да отровим живота на българската публика или на феновете на Джипси Кингс? Прочети още в кОлтурен блог.

>Защо Мюзик Айдъл не ражда звезди?

>

В тазгодишното издание на това предаване има страхотни попадения. Всъщност така ми се струваше и в предишното, и в по-предишното. Като ги слушаш си даваш сметка, че са страхотни, че са много по-добри от повечето български гласове, които слушаш в момента. (За това, че са по-добри от журито няма никакво съмнение.). После обаче някакси става така, че вече никога не чуваш за тях, даже за тези, които са спечелили състезанието и продължаваш да слушаш все същите български гласове, които освен че са ти омръзнали, като цяло са и доста повърхностни. След края на играта звездите от Мюзик Айдъл се появяват тук-там, само за да направят калабалък в някое друго тв шоу, за което продуцентите им взимат и съответните хонорари. (Някои може да ги изтъргуват и за предизборни концерти.)
Парадоксът е, че това предаване, което уж е измислено, за да промоцира млади таланти, всъщност ги затрива окончателно. Причината е, че то всъщност е създадено единствено и само с комерсиална цел, т.е. да акумулира възможно най-големи почалби. А на талантите им бият по една дузпа накрая и повече никога не им дават истинска възможност да пробият на сцената.