>Меркел и Саркози родиха…работна група

>Един от любимите лафове на администрацията гласи: “Ако искаш една работа да не се свърши, направи работна група”. Тази сентенция е родена от десетки години сладък чиновнически опит. На същото прилича и решението на Меркел и Саркози да направят отново шапка над всички шапки, европейско икономическо правителство с “козирка” фискален борд, т.е. още едно окрупняване, … Към цялата публикация ">Меркел и Саркози родиха…работна група"

Прочети още

>Какъв Шенген, какви 5 лева…

>Станалото е банално и сигурно се е случвало на всеки втори – откраднат портфейл с пари и документи. Като ти се случи на теб обаче винаги ти се струва по-сериозно отколкото като се случи на другите. Затова опитът е полезен, особено в комуникацията с родната полиция. Служителят по телефона е много любезен и ме кани … Към цялата публикация ">Какъв Шенген, какви 5 лева…"

Прочети още

>Европарите – начин на употреба

>Европарите за България имат странични свойства, които не съвпадат с първоначалните очаквания, но в крайна сметка влизат в употреба. Като се замисля за нагледната реализация на европари у нас, в съзнанието ми изникват няколко картини. Първата – на къса екопътека. Втората, на къс ремонтиран път, от който ти става още по-кофти като свърши. Третата… Ами … Към цялата публикация ">Европарите – начин на употреба"

Прочети още