>Едно местенце за Корбюзие в музея на соцарта (спомени от една изложба)

> На днешната стогодишнина има достатъчно разсъждения на тема Тато. Затова ми хрумва един нестандартен пост за соца, вдъхновен и от скорошната информация, че София ще се обогати с нов музей – този път на соцарта. Това не е чак толкова зле – на много от нас още ни е прясно, но защо да не … Към цялата публикация ">Едно местенце за Корбюзие в музея на соцарта (спомени от една изложба)"

Прочети още

>Ходил ли е Джордж Лукас в музей "Леополд"?

> Това не е Дарк Вейдър, а Нигерийска скулптура с неизвестен автор от края на 19, началото на 20 век. Няма как да обвиним Джордж Лукас в плагиатство, защото когато е правил “Междузвездни войни” музей “Леополд” във Виена не е съществувал…

Прочети още

>Блогът на Тина

>Това е блогът на Тина, който беше създаден днес. Тина е на 15 години и вярвам, че един ден ще се гордеем с нея. Не разбирам от живопис и съм един лаик в това изкуство. Но обичам да гледам картини и имам своите предпочитания. За първи път видях картините на Тина на един пленер в … Към цялата публикация ">Блогът на Тина"

Прочети още

>Спас Русев ни показва изложба на Зенг Бейкън (Джаксън Фанджи)

> В бедната на културен живот София (особено що се отнася до изложби) в момента има две съперничещи си експозиции. И двете използваха хитри PR трикове за привличане на посетители. Едната – на съвременния китайски художник Зенг Фанджи, пробута изпитан метод. На откриването организаторите домъкнаха световно изестна манекенка в пенсия (Ел Макферсън – Тялото) и … Към цялата публикация ">Спас Русев ни показва изложба на Зенг Бейкън (Джаксън Фанджи)"

Прочети още

>След като ни стана тъпо, време е да се посмеем

>Тази инсталация на Давид Черни започва да ми става все по-скъпа. И, въпреки че в началото ме подразни, сега чувствам, че все повече ми харесва. Новината, че все пак мога да я видя на “Шипка” 6, ме развълнува и зарадва, и аз с изненада установих че наистина искам да я видя тая инсталация! Може би … Към цялата публикация ">След като ни стана тъпо, време е да се посмеем"

Прочети още