>Защо българинът успява навън?

>Вчера в новото предаване на Росен Петров “еди какво си на Славата” беше представен българския изобретател Петър Петров, чието откритие стои в основата на електронния часовник и който е автор на още редица уникални патенти. Има доста такива българи, за повечето от които дори не знаем. Обединяващото между тях е, първо, че са талантливи, и … Към цялата публикация ">Защо българинът успява навън?"

Прочети още

>100 милиона лева със 100 евро скорост в час

>100 млн. лева по ФАР ще бъдат разплатени от бюджета по одобрени, но недовършени /заради спирането на парите отвън/ проекти в здравеопазването, правосъдието и вътрешните работи, и инфраструктурата. Тази новина мина между другите през последната седмица и не направи кой знае какво впечатление. То не че и нещо ще бъде свършено с тези пари, но … Към цялата публикация ">100 милиона лева със 100 евро скорост в час"

Прочети още

>Голямо признание за блогърството!

>В суматохата взех, че пропуснах такова събитие като изказването на Паси за блогърите. Така е, като не влизаш ден-два в интернет. Няма откъде да научиш новините.Изказването на Паси за блогърите е най-голямото признание за силата и влиянието на т.нар. “социални медии” или “нови медии” у нас. Първият знак, че нещо е достатъчно свободно и достатъчно … Към цялата публикация ">Голямо признание за блогърството!"

Прочети още

>Дебатът за образованието

> Дебатът за образованието и новия закон, който трябва да проведе съответните реформи, наистина беше грубо изместен от забрадки, часове по религия (впрочем напълно законни), бележки за поведение и т.н. Проектозаконът въвежда много по-важни промени и в суматохата много хора изглежда не забелязват, че чрез него голяма част от учениците на практика ще напуснат по-рано … Към цялата публикация ">Дебатът за образованието"

Прочети още

>Пука ли му на Economist от цензурата?

> Още не съм чела съботните вестници, но съм сигурна, че все някъде ще бъде отразена ужасно омерзителната статия на Economist за България, в която ни се подиграват, че каним ЕС колонизатори у нас и припомнят как навремето сме искали да станем република на СССР. Доста хора няма да разберат за тази статия, защото ползването … Към цялата публикация ">Пука ли му на Economist от цензурата?"

Прочети още