>1 % дефицит? Похвално!

>Нещата май наистина отиват към криза, след като МВФ отново размахва пръст и говори за бюджетния дефицит. Това отдавна не ни се беше случвало. Въпросът е какво точно говори МВФ като размахва пръст в едни времена, когато същата тая институция се надява на подкрепителен заем от 100 млрд. долара от американския конгрес?Това, което ни говори … Към цялата публикация ">1 % дефицит? Похвално!"

Прочети още

>Кризата – близо, царят – в музея

>Не й върви на българската наука и туйто. Особено в периоди на преход. Финансирането й през последните 10 и кусур години си остана рехаво, въпреки че икономиката дръпна, а с нея и БВП-то. И аха-аха да се оправи работата и да станем богати, обаче дойде кризата и до науката пак никой няма да стигне. Въпреки … Към цялата публикация ">Кризата – близо, царят – в музея"

Прочети още

>Орбит клийн от клозета

>Млада чистачка мие пода на офис помещение с течен син препарат. Опитва се да отвори вратата на съседната стая, но тя е заключена. Тогава тя се превъплъщава в синята течност, с която мие пода и минава във вид на син гел под прага на вратата, влизайки в съседното помещение. Там от син препарат за под … Към цялата публикация ">Орбит клийн от клозета"

Прочети още

>Силата на недоволството

>Около работата ми няма достатъчно места за паркиране и колите се завират на всевъзможни места между блоковете, настъпвайки в градинки, алеи, лехички, входове и всичко останало. Всичко това – за ужас на нещастните обитатели на иначе престижен квартал в центъра. Гледам да не злоупотребявам и обикновено спирам на улица, на която това не е забранено, … Към цялата публикация ">Силата на недоволството"

Прочети още

>Строенето върху Несебърските дюни продължава!

> Законът, който уж забрани строежите по Черноморието, считано от началото на тази година, за съжаление не важи за градски територии. Нещастно доказателство на този факт е плажът на Несебър. Върху дюните и около тях продължава да кипи усилен труд, но не за запазването им, а за окончателното им унищожаване. От пръв поглед на човек … Към цялата публикация ">Строенето върху Несебърските дюни продължава!"

Прочети още