>Волейболист, Азис и ако може една Мис!

>Пламен Константинов е много привлекателен мъж и явно талантлив волейболист. Въпреки това изглежда малко странно начело на една от партийните листи в София. Азис пък съвсем не е такова чудовище на каквото се прави и всъщност е един успешен шоумен, който умее да събира публика и да престои в Биг Брадър без да го намразят, … Към цялата публикация ">Волейболист, Азис и ако може една Мис!"

Прочети още

>Художникът на българското лого с изложба в "Сезони"

>Тази седмица (25 юни, четвъртък, 18.30 ч) в столичната галерия “Сезони” се открива интересна изложба. Авторът, Емил Вълев, е известен и с две други неща освен рисуването – ъндърграунд групата “Виолетов генерал” и най-новото лого на България, което е негово дело (виж снимката). А, да не забравя – и с това, че е голям чешит, … Към цялата публикация ">Художникът на българското лого с изложба в "Сезони""

Прочети още

>Малко издателство направи голям речник

>От този месец може да се каже, че старобългарският език вече има пълен двутомен речник – нещо за което мечтаеха стотици студенти по българска филология преди доста години, когато се потяха на изпита по старобългарски, разчитайки на 20-те странички помощен речник в края на учебника. И, разбира се, не само те.Речникът, който бе издаден в … Към цялата публикация ">Малко издателство направи голям речник"

Прочети още

>Отвъд емоциите

>Гласуването в България продължава да бъде плод предимно на емоции. Не виждам нито една политическа сила, която дискутира начини за решаване на най-наболелите обществени проблеми. Ние сме свикнали да гласуваме на принципа – тия са гадове, нашите са еди кои си, тоя е пълен цървул, а оня е пич. Което си е наш, лично български … Към цялата публикация ">Отвъд емоциите"

Прочети още

>Демоскопът май е на ремонт

>Бедните социолози! Стандартните социометрични методи се оказаха неприложими в български условия. В обстановка на избори се появи нов социологически термин – “данни, неуловими от демоскопски изследвания.” С този евфемизъм бяха обозначени купените гласове и всички “изненади” в изборните резултати. Преди вкупом да се нахвърлим на социолозите, трябва да признаем, че по-малко от седмица преди изборите … Към цялата публикация ">Демоскопът май е на ремонт"

Прочети още