>Умрелите коне ги напускат индианците от Дакота

>Една мъдрост на индианците от Дакота гласи:”Когато забележиш, че яздиш умрял кон, слез от него”.Но в професионалния живот се опитваме да разработваме често други стратегии за действие: снабдяваме се с по-як камшик ; сменяме ездача; казваме, че винаги сме яздили този кон; създаваме работна група, за да анализира коня; посещаваме други места, за да видим … Към цялата публикация ">Умрелите коне ги напускат индианците от Дакота"

Прочети още

>Какво е истински студ?

> +10 градуса по Целзий: Жителите на панелни жилища в Хелзинки си пускат парното.Лапландците садят цветя. +5 градуса по Целзий: Лапландците се припичат на слънце. +2 градуса по Целзий: Италианските коли не палят. 0 градуса по Целзий: Чистата вода замръзва. -1 градуса по Целзий: Дъхът става видим.Лапландците ядат сладолед и пият студена бира. -4 градуса … Към цялата публикация ">Какво е истински студ?"

Прочети още

>Най-после: китайски ориз!

>За малко да мина през тоя свят, без да разбера как се готви китайски ориз. Нейсе, размина се и тоя проблем. Рецептата е с произход истинска китайка, макар и през втора ръка. Всъщност тя не е рецепта с подробности, а принципна – т.е. как проклетият ориз да заприлича на онова, дето ни го сервират в … Към цялата публикация ">Най-после: китайски ориз!"

Прочети още

>Тъпо, по-тъпо, "Изгубеният символ"

>Издателите на последния роман на Дан Браун “Изгубеният символ” не случайно му направиха PR кампания като за президнтски избори. Ако не беше тя, след първите няколко критики, публиката щеше рязко да намали ищаха си за прочитане на този “шедьовър”. Но тъй или иначе, със сигурност достатъчно много хора са се минали, за да донесат добри … Към цялата публикация ">Тъпо, по-тъпо, "Изгубеният символ""

Прочети още

>Сидни – гигантската Венеция или Тихоокеанския Стокхолм

> Не съм била в Стокхолм, но знам, че го наричат Северната Венеция. И понеже Сидни е нещо много голямо и много красиво, намиращо се върху много вода, реших, че тези два града може би създават някаква база за сравнение. Най-смешното е, че на австралийците – кореняци, Италия, по която ние направо припадаме, обикновено не … Към цялата публикация ">Сидни – гигантската Венеция или Тихоокеанския Стокхолм"

Прочети още