>Децата и Биг Брадър

>Предстои деца да станат част от героите в едно от най-големите риалите шоу – Биг Брадър. Слушах обяснения на продуцентите, които са решили да се измъкнат от скандалната ситуация с обяснението, че това става с изричното съгласие на родителите, които най-вероятно ще бъдат накарани да подпишат и специални декларации, подготвени от опитни юристи. Децата, на … Към цялата публикация ">Децата и Биг Брадър"

Прочети още

>Харесвате ли работата си? (За Конфуций и ръбовете)

> Наскоро попаднах на една изключително непрофесионално оформена статия в сп. “Мениджър”. В нейния анонс и заглавие се съобщаваше, че ще бъде представен метод за самооценка на това доколко е подходяща за вас работата, която работите, след което никъде в статията не се описваше какъв е всъщност този метод?! Прочетох я няколко пъти, за да … Към цялата публикация ">Харесвате ли работата си? (За Конфуций и ръбовете)"

Прочети още

>Как да прецакаш софиянеца на 3 март

>Върху този въпрос са се потили доста от Столична община и накрая са измислили да затворят спирката на “Хладилника”, откъдето тръгват всички рейсове за Витоша (които също ги спират), баш на почивния ден в сряда, 3 март. В добавка са се разбрали от предишния ден с най-гледаните телевизии да съобщават с приповдигнат тон и то … Към цялата публикация ">Как да прецакаш софиянеца на 3 март"

Прочети още

>Вместо онлайн уроци – почасова работа

>Напоследък един лайтмотив обикаля наоколо, като се заговори за висше образование. Той е любим на министъра на образованието Сергей Игнатов и гласи, че на българските студенти им трябва дистанционно, онлайн и всякакъв вид неприсъствено обучение. Това, което провокира коментара ми, беше пояснението, че такова обучение трябвало най-много на студентите, които ходели на работа. Нямам нищо … Към цялата публикация ">Вместо онлайн уроци – почасова работа"

Прочети още