>Бгр, бул, бя…бря!

>След като ни отказаха да има домейн на български език “бг”, което си е най-естественото, новите предложения предизвикват противоречиви асоциации и основателни съмнения у хората с по-деликатен усет към родния им език. Това “бгр” например ми няпомня “багер”, “бригадир”, “беграунд” и нещо като “бр-р-р-р”, изразяващо лека погнуса и омерзение, да не кажа състояния и действия, … Към цялата публикация ">Бгр, бул, бя…бря!"

Прочети още

>Закъде бързат делфините

>За пръв път от детството си насам виждам делфини в Черно море! Случи се около 24 май в Несебър, привечер, бяха няколко стада, които се забавляваха на не повече от 100-200 метра от брега. Всъщност това беше и изненадата – че бяха адски много! Чух наскоро и от други познати, че са виждали делфини край … Към цялата публикация ">Закъде бързат делфините"

Прочети още

>Трябва да знаем, че нищо не трябва

> Това изречение било в основата на т.нар. гещалтпсихология, която е някакъв клон на психотерапията или нещо подобно. Един от най-нашумелите й последователи напоследък – аржентинецът Хорхе Букай, идва в България на 7 юни да представи новата си книга “Да се обичаме с отворени очи”. Предполагам, че с това абсурдно изречение /виж заглавието/ психолозите искат … Към цялата публикация ">Трябва да знаем, че нищо не трябва"

Прочети още

>Грижа за човека и грижа за електората

>Тия дни слушам по радиото едно проучване, според което британските граждани правели физически упражнения средно два пъти по 30 минути седмично, докато правителството им препоръчвало да се упражняват по 30 минути всекиденвно. Сетих се, че една приятелка, която живее в Лондон ми е разправяла, че идотизмът /според нея/ на британското правителство стигал дотам да препоръчва … Към цялата публикация ">Грижа за човека и грижа за електората"

Прочети още

>Лобизмът на налъмите

>Знаете ли кога лобизмът на ниски нива ще стане ефективен? Когато цъфнат налъмите. Зачестилите напоследък оправдания, че една или друга законова поправка са плод на дейността на ниските нива, които се подават на лобизъм, са смешни, безпочвени и служат само на официалните медии, за да имат какво да кажат /цитират/, когато не искат да кажат … Към цялата публикация ">Лобизмът на налъмите"

Прочети още