>Декемврийска мечта

>Това е пост за човека и рибата.
Това е пост за драматичната връзка между човека и рибата.
Човекът стои между живота и смъртта.
Толстолобът стои между язовира и смъртта.

Паламудът стои между морето и смъртта.

Човекът мисли.
Конят мисли.
Овцата мисли (дали?…бел. ред).
Кравата мисли (наистина ли?…бел.ред).
Кучето мисли (по-вероятно…бел. ред).
Толстолобът и паламудът не мислят (вече със сигурност…бел.ред).
Те са безмълвни.
Безизразни (…и вас да ви провесят на балкона…бел.ред.)

Толстолобът и паламудът знаят.
Всичко.

Публикувано в fun

>Трябва ли й на планината администрация?

>
Планината и сама може да се грижи за себе си, но когато е обект на похожденията на хиляди софиянци, желателно е някой да я наглежда от време на време. В случая обаче софиянците не са виновни за нищо. Но се чудя какво точно прави администрацията на парк “Витоша”? Понеже вече четвърти месец (!)един от най-посещаваните от туристи маршрути – Драгалевци-Бай Кръстьо, е задръстен от двайсетина повалени дървета, паднали точно напреко на пътеката.
Това изисква най-различни гимнастически упражнения като патешко ходене, скачане с препятствия, пропълзяване и други подобни, което може и да е полезно за народонаселението, но в никакъв случай не е знак за съвестна работа от страна на администрацията на парка.
При това нейният шеф е и виден природозащитник…Но понеже явно няма намерение да се погрижи за почистването, предлагам някой, който се отоплява на дърва, да ходи да си насече каквото е необходимо и просто да освободи пътя най-сетне! При това на пръв поглед изглежда като да стигне за няколко домакинства.