>Познаваме се

>Марин Сореску Познаваме се,срещнахме се един денна земята –аз вървях от едната и страна,а ти – от другата.Ти беше и тъй, и иначе,о беше като всички жени,виж, че ти запомних лицето. Аз се разчувствах и ти казах нещо с ръка на сърцето,но нямаше как да ме чуеш.Защото между нас непрекъснато сновяха колии вода и най-вече … Към цялата публикация ">Познаваме се"

Прочети още

>Кара ли ви се електромобил?

> Имам познати, които днес щяха да се разхождат на Витоша, но се отказаха, защото над България тъкмо днес щели да преминат радиоактивни частици от Фукушима. Мисля си, че по-скоро би трябвало да организираме всенародно веселие на открито, че сме толкова далеч и нищо не може да ни се случи. Поне този път…Хората обаче се … Към цялата публикация ">Кара ли ви се електромобил?"

Прочети още

>Де е България

> “…Там, де днес е зла неволя/де народа й мъченик/дето плачат и се молят/се на същия език…” Няма да се изненадам, ако повечето българи изберат този куплет от известното стихотворение на Иван Вазов, за да обрисуват ситуацията в страната в момента. За това, че “плачат” съм сигурна. Виж за молитвите – не чак толкова…Че даже … Към цялата публикация ">Де е България"

Прочети още

>Любители на лавини

>Вече втора седмица подред наблюдавам как под една прекрасно образувана лавина, дремеща вляво от лифта на писта “Лале 2” на Витоша, непрекъснато има мераклии, които се пускат около нея и в подножието й! Независимо че тя е явна като за нагледен учебен материал (или точно затова) и че над нея са поставени около 50 кола … Към цялата публикация ">Любители на лавини"

Прочети още