>Великденски репортаж

>Вторият ден на Великден, последен ден преди работа. Времето – страшно, столицата – с малко хора и прекрасна, с две думи София: “име сладко – земя рай”! Даже въздухът е чист, понеже няма коли и има лек ветрец. Обаче нагоре въздухът е още по-чист – както винаги. Хубаво, ама за да отидеш горе, трябва да … Към цялата публикация ">Великденски репортаж"

Прочети още

>Хиперактивна книга? О-о-о, не!

> Знаете ли кое ще е следващото поколение книга след електронната? Хиперкнигата. Разбирай хиперактивна или интерактивна. Поне така твърдят участниците в 40-ия Лондонски панаир на книгата. Най-новата версия на отворения стандарт за е-публикуване e-PUB ще се появи това лято и ще дава неограничени възможности за използване на мултимедията в електронното издаване. Не знам колко са … Към цялата публикация ">Хиперактивна книга? О-о-о, не!"

Прочети още

>Лондон – краят на любовта

> Беше преди 15-тина години. Ти беше първият, когото срещнах след десетилетия в удобната, унифицирана, много ограничена и затова малко посредствена компания на соца. Прекарахме заедно 8 дни. Осем дни културно-емоционален шок. Беше толкова красив, блестящ, зашеметяващ, интригуващ, забавен, любезен и мил, приятелски, изненадващ, неизчерпаем, неотразим…Харесваше ми всичко в теб – улиците, по които вървяхме, … Към цялата публикация ">Лондон – краят на любовта"

Прочети още

>Тъжно-циничното и смешно-поетичното

> Фен съм на “18 % сиво” от Захари Карабашлиев. В момента в “Българска армия” се играе пиесата му “Откат”. При полупразна или полупълна зала – зависи от гледната точка.(Може би не е лоша идея да я преместят в камерна зала.) Преди това я бях чела, но ми се видя доста объркана. И понеже пиесите … Към цялата публикация ">Тъжно-циничното и смешно-поетичното"

Прочети още

>На какво се учудвам не зная…

>Добромир Тонев ***На какво се учудвам, не зная –нищо повече от смъртта.Ще ухая с липите в безкрая,ще се качвам, ще слизам с дъжда. Ще се качвам, ще слизам с дъжда,ще обличам и храня дървото.Нищо повече от смъртта.Нищо повече от живота.

Прочети още