>Търкалящи се подаръци

> Начинът, по който се доставят коледните пратки в Щатите, е изпитание за всяка нежна българска душа. Но не само. Разпространено наскоро видео, добило голяма популярност, показва как служител на американските пощи Fed-Ex подхвърля безгрижно компютър през оградата на получателя и си заминава по живо по здраво. Това дойде в повече и на по-суровите американски … Към цялата публикация ">Търкалящи се подаръци"

Прочети още

>Рекордът на Обама и чудесата по Коледа

> Ако един американец има цяла пуйка, а друг няма нито една, значи средно им се пада по половин. Този пример има за цел само да покаже относителността на статистиката. И все пак ето някои факти за американската икономика на фона на последните заплахи за намаляване на държавния рейтинг от международната рейтингова агенция Фич, представени … Към цялата публикация ">Рекордът на Обама и чудесата по Коледа"

Прочети още

>Шоуто трябва да продължи…Но как?

> А защо не в съда? Не, не, нямам предвид обичайното “шоу”, на което сме свидетели през последните 20 години. Става въпрос за истинско шоу, по телевизията. След “Биг Брадър”, “Мюзик айдъл”, “Танцувай с мен” и какво ли не още, като че ли няма вече накъде? Нищо подобно. От съдебните разправии също си става истинско … Към цялата публикация ">Шоуто трябва да продължи…Но как?"

Прочети още

>Премиери и конфузи (PR уроци III)

>Рисковете от освиркване на политици по време на публични събития са особено големи, когато става дума за премиери на културни събития, концерти и други мероприятия от зрелищен характер, където хората са отишли най-вече да се забавляват и на последно място да отдадат почит на политиците, които по принцип мразят. Тази обективна предпоставка никак не се … Към цялата публикация ">Премиери и конфузи (PR уроци III)"

Прочети още

>Математически задачи

>Вижда се, че е крайно време да извадим БДЖ от задачите по математика. По много причини. Една от тях обаче е, че вероятността на някой да му светне нещо под шапката, като изчислява скоростта и редовността на българските влакове, е малка. Ето какви задачи има в тетрадките по математика на децата от страните с развита … Към цялата публикация ">Математически задачи"

Прочети още