Силата на рекламата? Само донякъде.

Откривам в собствения си квартал услуга, която е на разположение и в събота, и в неделя, и за която иначе пътувам с кола, излизам по-рано от работа, прощавам се с обедната си почивка, чудя се къде да паркирам и т.н., и т.н. Откривам я с поглед, без да се напъвам много, няколко големи табели са поставени на място, покрай което минавам 10 пъти на седмица. Влизам, мястото е приветливо, чисто и добре оборудвано. Питам дали са отворили наскоро. Не, отговарят ми те – тук сме от …10 години?! Ама как така? Ами така, наскоро сложихме тия нови табели…

Брей да му се не види! Решавам, че ще изпробвам услугите им и а това, а онова, похарчвам сериозна сума. В резултат установявам, че качеството на услугите е около и под средно ниво. Въпреки качествените материали, човешкият компонент е по-скоро придобил нова професионална квалификация в по-късен етап от живота си, отколкото да принадлежи към тази професия целоживотно. И това се вижда.

Все пак една от услугите, които предлагат, е добра и не се предлага там, където трябва да ходя с кола, да се чудя къде да паркирам и да се лишавам от обедната си почивка…Така че сигурно пак ще наминавам към тях – рядко и с далеч по-малки суми. За останалото – ще си ходя надалече. Защото качеството е по-важно и рекламата там не помага.

Автора, автора!

Ако някой още не е разбрал, историята с местенето на администрацията от София към страната е крайъгълният камък в предизборната платформа на ГЕРБ за изборите догодина с цел привличане на повече гласове от широката общественост в прованса. Както е известно тази общественост живее доста по-зле от жителите на столицата и икономическото развитие на регионите е сведено предимно до изнасяне на цели колонии на гурбет в чужбина, които после пращат пари вкъщи. Още в News Digest BG.