С какво е известен Лопушанският манастир?

Има няколко интересни неща, които можете да видите / научите, ако посетите Лопушанския манастир, който се намира на 17 км от Монтана. Преди всичко това е едно много красиво и релаксиращо място – сигурно не случайно дядо Вазов го е избрал, за да започне да пише емблематичния си роман “Под игото”. В допълнение църквата на … Към цялата публикация "С какво е известен Лопушанският манастир?"

Прочети още

Земетресение удари дарителската кампания за дома на отец Иван

Въпреки всички предупреждения и упреци на МРРБ за опасното, незаконно и застрашаващо живота на приютените в дома за сираци на отец Иван в Нови хан строителство, Пернишкото земетресение не успя да направи дори една пукнатина в самодейното му строителство. В замяна на това, дарителската кампания, която МРРБ разкри за построяване на нов дом за сираци, … Към цялата публикация "Земетресение удари дарителската кампания за дома на отец Иван"

Прочети още

кОлтурен народ!

Годишният оборот от продажба на книги в България за 2011 г. е 125 млн.лв. според АБК (Асоцияция на българската книга). В тази организация не членуват всички издатели от страната, но членуват повечето – около 70 на брой. Това е по данни, доброволно предоставени на АБК от нейните членове. Да добавим 30 на сто сива икономика, … Към цялата публикация "кОлтурен народ!"

Прочети още