Истината за турските дипломи

Отказът на Труция да признава дипломи от български ВУЗ и решението й да създава пречки за обучението на турски студенти в България се корени не във фалшификацията, а в качеството на обучението. Защото коя диплома е по-фалшива – тази, чиито подписи и оценки са подправени или онази, в която няма нищо подправено, но всички изпити … Към цялата публикация "Истината за турските дипломи"

Прочети още

Тегли, народе!

ГДБОП май готви нова акция срещу нелегалните книги в интернет. До края на този месец издателите трябва да заявят къде и какво са им качили нелегално в мрежата. После сигурно гедебопците ще се втурнат да гонят книжните “пирати”. И правилно – издаването на една книга е скъпо мероприятие и от него трудно се става милионер … Към цялата публикация "Тегли, народе!"

Прочети още

Без революция в образованието

Народното събрание хлопна кепенци, а новият Закон за предучилищното и училищното образование явно няма да влезе в сила от новата учебна година, която започва на 15 септември. От общо 400 члена на закона, депутатите от Комисията по образование не можаха да минат и една четвърт, а на последното им заседание миналата седмица проектът даже не е … Към цялата публикация "Без революция в образованието"

Прочети още

Нови оси в литературната шпиономания

Олен Стейнхауър е американски писател, автор на шпионски трилъри, който има доста добър успех отвед океана. В България той беше “прелъстен и изоставен” от издателство “Бард”, което издаде първата книга от шпионската му трилогия за Майло Уивър (“Туристът”) и след това са отказа от продълженията. Виж още в кОлтурен блог.

Прочети още

Рисковете на ваучерния туризъм

За ваучерния туризъм има и “за”, и “против”. Най-важното, разбира се, е хубавата компания, за да издържите по-лесно изпитанията, защото винаги има и такива. Пътуването с предварително закупени ваучери става все по-популярно и, когато го прави, на човек винаги му се струва, че е на голяма далавера. Това, разбира се, не е така. Но не … Към цялата публикация "Рисковете на ваучерния туризъм"

Прочети още