Канадско-американското чудо или как да влезем в гърлото на Гърмящата вода

Когато българин отива до Ниагара, пред него неизменно възниква въпросът – коя част на водопада ще види – американската или канадската? Канадците изобщо не се впечатляват от американските ни визи, па макар и десетгодишни, и дават да се разбере, че без канадска виза не можеш да минеш от другата страна на т.нар. Мост на дъгата – наполовина американски, наполовина канадски. Самата канадска виза, освен че е скъпа, е и бавна, защото трябва да изпратиш паспорта си в Румъния и т.н, и т.н…
Добрата новина е, че като се качите на корабчето, наречено Maid of the Mist (превод неизвестен), то първо минава покрай Американския водопад и след това влиза право в гърлото на Канадския. Така че не само виждате и Подковата, ами дето се вика – гледате се очи в очи, доколкото това е възможно. По времето на Алеко туристите са се дундуркали с файтони по 4 часа, докато обиколят водопадите от всички страни. Днес няма време за такива дълги атракции и пиронът в програмата е турът с корабчето, защото с него минаваш „на една ръка разстояние” от Гърмящата вода, както я наричали местните индианци. Виж още в LOVE.TRAVEL.

Туризмът май трябва да превключи на китайски

В България често се говори, че китайските туристи много скоро и аха ще ни залеят. Това обаче все не се случва. Ето защо е добре да вземем пример от американците. Тази година само Ню Йорк посреща 1 милион китайски туристи, предлагайки им да се чувстват като удома си. Как ли? Ами като им говори на китайски. Виж още в кОлтурен блог.