>Унисексът – общински подход

>
Бих искала да започна този пост с твърдението, че услугите в администрацията стават все по-добри (не се майтапя). Може би първо, защото успях само за час и нещо да мина процедурите за лични документи и второ, защото последните пъти, когато ми се е налагало да се сблъсквам с администрацията, е било по-малко страшно отколкото съм очаквала. Даже и в общинската администрация! Но кармичният български проблем с обществените тоалетни, продължава да трови доброто административно обслужване и да поставя гражданите в ситуации, в които те да се питат: “Мъж ли съм, жена ли съм…”
Та отивам в община “Витоша” – тази нейна част, която се занимава със земи, местни данъци и такси и т.н., и ми се налага да се отбия от канцелариите. На тоалетната има табела, която означава, че е и за жени, и за мъже – направено е с картинки за по-ясно. Вътре попадаш в обща част, от която става ясно, че по времето на социализЪма, откогато е тази сграда, е имало отделна тоалетна за другарки и отделна за другари. Сега има една, но която пише “Служебна” (тя разбира се е заключена), и една за всички останали. Запътвам се към втората, защото не работя в община “Витоша” (една доста богата община впрочем) и…попадам на писоар и съответно на мъж в деликатна ситуация. Напускам стремглаво и изливам недоволството си върху първата срещната служителка. “Ама влизайте – казва тя подкрепящо – там няма никой!”. “Как да няма – нали току що го видях!”, опонирам аз без да уточнявам какво точно съм видяла. “Ами няма друга тоалетна, на долните етажи е още по-лошо – няма никаква”, опитва се да ме успокои тя. Решавам, че сигурно са направили тоалетните на канцеларии, подтискам гласа на природата и си свършвам административната работа. На тръгване, по закона на всемирната гадост, в асансьора – аз и той. 13 етажа…Стоим, мълчим, правим се, че няма нищо – културни хора демек. Само дето още не сме свикнали да пишкаме заедно. Но и това ще стане, и това ще стане…

2 response to ">Унисексът – общински подход"

  1. От: Владимир Иванов (krizt) Дата: юли 3, 2010

    >Преди година две мислех,че поне в административните сгради тези проблеми са оправени. Има все пак и по-лоши случаи. В нашата община дори етажите са заключени, да не говорим за тоалетните. Не зная дали пазят служителите от гражданите или обратно.

  2. От: ekaterina vitkova Дата: юли 3, 2010

    >Важното е на гражданина да му е зле. Тях кучета ги яли…:)

Comments are closed.