>Безмислен ли беше вотът? Ако да – защо?

>Да, безмислен беше. Като не можеш да спечелиш един негативен вот, със всеки следващ път показваш, че си слаб и че не те бива. В този смисъл не е необходимо да показваш повече от три пъти, че си слаб. Хората и без това са отчаяни, че няма кой да реализира волята им.
За скуката и празните приказки изобщо няма да говорим. Една от основните заблуди на политиците е, че си мислят, че хората се интересуват от това какво говорят. Нищо подобно. Те се интересуват от това какво правят, но медиите им създават изамна среда, в която говоренето ужким е много важно.
Това, което една истинска опозиция трябва да може да направи, когато се счита, че хората са истински недоволни и искат да сменят правителството, е да може да организира хората да протестират и да принуди управляващите да подадат оставка. Оказа се, че сегашната опозиция не е в състояние да направи това. (Или пък ,че хората всъщност не го желаят.) А когато доста хора все пак излязоха да протестират, политиците се уплашиха и се почудиха кои са всъщност тези хора? Ами същите, от които ги дели пропаст.

2 response to ">Безмислен ли беше вотът? Ако да – защо?"

  1. От: hinkoff Дата: февруари 26, 2009

    >Mного добре анализирано. Кратко и точно.
    Без политичиски подкрепа, организация и искания всеки протест за свалянето на това правителство е безсмислен.
    Това на 14 януари беше нещо като „да се отбие номера„.

  2. От: krizt Дата: февруари 26, 2009

    >Разбира се,че беше безмислен. Защото власт се печели на избори. Изборите се печелят с гласовете на хората.За да гласуват трябва да им се предложи нещо.Не по телевизията и в парламента, а на място.Там където живеят и работят. Да кажеш Какво ще направи и Как. По-лесно е обаче, след изборите да се оплакваш, колко тъп бил народът.

Comments are closed.