>Анти ПР-ът магистрала "Тракия"

>Ако на някой изобщо му пука какво говорят политиците, трябва непременно да ги накара никога повече да не поставят дострояването на магирстрала “Тракия” в предизборните си програми или в инвестиционните си стратегии. Ако наистина ще я дострояват, по-добре да си мълчат и да не казват на никого нито дума! Този куцузлийски проект е на път да се превърне в учебникарски пример как поради перманентния си неуспех една нормална и естествена идея може да стане символ на провал и никога повече да не излезне от тази рамка.
Изразът “дострояване на магистрала “Тракия” вече звучи като “ще направим в морето дупка” или “ще лъснем всички български тоалетни до блясък”, или “ще дадем на всеки българин по 5000 лева да си ги харчи”, или нещо такова.
“Тракия” стана символ на българската неоправия, мудност, алчност и в крайна сметка …глупост. Защото с усилията, които хвърли да се пазари с потенциални концесионери и изпълнители за построяването на тоя път, държавата отдавна щеше да е построила сам самичка най-малко две такива магистрали.
Сега, дори когато “Тракия” най-сетне стигне до морето (което някои от нас може и да доживеят), тя винаги ще носи негативите на злощастната си история и ще събира повече критики отколкото одобрение.