>Как да спестим 16 лева?

>
Като не си купим последната книга на Паулу Куелю “Победителят е сам”.
Понеже е отпускарско време, на много хора им се иска да си купят четиво за душата, което да прелистват безгрижно на плажа, докато слушат как вълните се плискат…
Този път обаче ще останат разочаровани, тъй като Куелю се е опитал да пише трилър и това очевидно не е силната му страна.
Както обикновено, той си е намислил да ни каже нещо мъдро и сега то е, че като се стреми към власт, пари и слава, и като ги достигне най-накрая, човек всъщност остава сам и нещастен. Дотук добре. Идиотското в случая е, че ни го доказва чрез един сериен убиец, който трепе наляво и надясно, и някакси не е ясно защо става всичко това. За разлика от другите му книги тук липсва и божествено-холивудският оптимистичен край и за капак убиецът се измъква ненаказан, а Куелю го изкарва победител. В крайна сметка изобщо не личи да го упреква кой знае колко. Още малко и ще го изкара нормален. А между другото ни обяснява неща от рода на що е то пране на пари, колко са гладни манекенките и др. под. За цвят има и малко хомосексуална любов.
В заключение, ако все пак искате да похарчите тези 16 лева, по-добре ги дайте за Гришам. “Изнудването” си е класически адвокатско-шпионски трилър и въобще не пречи на шума на морето.

5 response to ">Как да спестим 16 лева?"

 1. От: ЗЛАТИНА КОЕВА Дата: юли 19, 2009

  >Изобщо не разбирам тази страст по Коелю, казва с твърде претенциозен език неща, които са казани вече. Но може и да не съм попаднала на подходящо произведение. Предпочитам да послушам съвета за Гришам.

 2. От: ekaterina vitkova Дата: юли 19, 2009

  >Първите книги на Коелю все пак са хубави -"Алхимикът", "Петата планина". Аз лично харесвам много и "Вероника решава да умре".

 3. От: ЗЛАТИНА КОЕВА Дата: юли 19, 2009

  >ОК, ще се заема с тях, обаче все пак след морето.

 4. От: FREGATA Дата: юли 28, 2009

  >Как може да съм пропуснал темата!? Яд ме е!
  Паулу Куелю ми е любим автор. На мен много ми харесват "Единайсет минути" и "Захир" Даже си ги купих на хартия, а преди това ги четох на комп-а.
  Толко ли е зле "Победителят е сам"? Не мога да повярвам, че Паулу Куелю е почнал да пише трилъри! Както казваш "… и това очевидно не е силната му страна."
  Паулу Куелю и трилъри? Вярно, още не съм чел книгата, ама описанието ти, направо ме разубеди!

 5. От: Joro711 Дата: юли 31, 2009

  >Ще пропусна тази книга на Коелю.Обаче "11 минути" е невероятна.

Comments are closed.