Два варианта на буквар и читанка за 1. клас внесе в МОН издателство „Булвест 2000“

Bukvar_GerdzhikovaПълни комплекти нови учебници за 1. и за 5. клас (общо 17 на брой) внесе издателство „Булвест 2000“ в Министерството на образованието и науката за одобрение. Учебниците са създадени по новите учебни програми за съответните класове от водещи автори, художници, методисти  и учители. Всички те са придружени от електронен вариант, който също е внесен за одобрение, а на оценители е предоставен достъп до новата модерна платформа за електронни учебници на издателството.

Като един от лидерите на пазара на учебници за началния образователен етап, издателство „Булвест 2000“ е изработило два комплекта от буквар и читанка за първи клас, за да отговори по-пълно на нуждите и потребностите на деца и учители. Първият от тях съдържа вече познатите на десетки хиляди първокласници буквар и читанка с ръководител на авторския колектив Татяна Борисова. Той обаче е преработен и допълнен според изискванията на новата учебна програма и на коментарите на хилядите учители, работили с него през последните над  десет години. Вторият напълно нов комплект буквар и читанка на издателство „Булвест 2000“ е създаден от екип с ръководител Мария Герджикова, която е автор и на новия учебник по литература на издателство „Булвест 2000“ за 5 клас.

Автор на математиката за 1 клас е Мариана Богданова – един от най-популярните и предпочитани автори на учебници за началния етап по този предмет. Нови са авторите на „Булвест 2000“ по околен свят (с ръководител на екипа Ваня Петрова) и по музика (с ръководител на екипа Елисавета Вълчинова – Чендова). Те са създатели и на новите учебници за 5. клас по същите предмети. Учебниците за 1. и 5. клас  по новата програма за изобразително изкуство са създаден отново под ръководството на Драган  Немцов. Учебникът по новия предмет технологии и предприемачество за 1 и за 5. клас е създаден в сътрудничество с фондация „Джуниър Ачивмънт“ – всепризнат лидер в обучението по предприемачество у нас – и ИК „Анубис“.

Познати, уважавани и признати от учителите са авторите на учебниците за 5. клас на издателството по български език (Ангел Петров), литература (Мария Герджикова), география (Румен Пенин), човекът и природата (Максим Максимов). Изненадата в комплекта на „Булвест 2000“ в комплекта за 5. клас е изцяло новият учебник по математика, създаден от Емил Колев, Диана Данова, Мариана Тодорова и Невена Събева – Колева.