>За кожата на няколко доктори

>Кой и какво печели от оповестяването на скандалния запис с Горнооряховските лекари? Страхувам се, че никой нищо. Само дето въпросите стават повече. Това, че нивото на здравеопазването ни е под кота нула, си го знаем. Недоносеното бебе е можело да живее при наличието на по-добър професионалист и по-добра медицинска техника. Но не е имало късмет, както и много други пациенти в България.
От разговорите на докторите обаче става ясно и нещо още по-лошо – че нямат уважение нито към живота, нито към смъртта…Каква помощ да очакваме от тях тогава? Да се подиграваш с един неосъществен живот и с един известен покойник, който си е заминал преди броени дни, е грозно и жалко. Но да направиш същото това нещо достояние на широката публика от парламентарната трибуна също е грозно и жалко, и също говори за неуважение към живота и смъртта…
Иначе ако записите със специални разузнавателни средства продължат толкова масово, както са започнали, ще се видим в голямо чудо. Защото хората като не знаят, че ги слушат си приказват страшни дивотии…За политиците да не говорим. Но не само те – всички. Добре че не можем да се чуваме…И че ресурсите на записващите устройства все пак са ограничени. Иначе не се сещам за някой, който да не може да бъде унизен по подобен начин като Горнооряховските лекари.