>Колко "протестиращи" могат да се съберат на върха на въображението?

>Вървя си вчера към жълтите павета, летен софийски следобед, жега. Някъде след подлеза на Университета, гледам на сянка под дърветата насядали хора, които приличат на бригади строителни работници, помайват се и се подхилкват…решавам, че наблизо има строителен обкет. Към Коня обаче виждам, че множеството се увеличава. Да се увеличава, да се увеличава, колко да се увеличава – преко сили триста души, плюс минус 50. Някои държат плакати с равномерно надписани лозунги (никакво чувство и никаква непринуденост), от които нищо не се разбира. Веят се български и европейски знамена. Хората са спокойни, от време на време един “лидер на общественото мнение” подгрява унилата атмосфера от високоговорител. Макар и доста трудно, се разбира, че става дума за Закона за управление на отпадъците. През ума ми минава, че повечето от тия хора за пръв път чуват за тоя закон в момента, ако чуват нещо изобщо…
Вечерта гледам новини…Според Би Ти Ви протестиращите са над 1000 и в близък план изглеждат съвсем като истински. Това обаче не е всичко. Според други медии протестиращите са ни повече, ни по-малко, а 5000 (де бре!), според “Труд” са хиляди, а според TV7 – 3000. Интересно наистина, да не съм минала покрай някой друг “протест”? Чест прави само на Дарик радио, че отбелязва неопределеното “няколкостотин души”. И то си е баш така, даже със закръгляването. И понеже се чуват (четат) и гласове в защита на този хубав бизнес, бизнеса със скрап, не мога да не обобщя казаното с един цветист коментар под информацията от портала на Дарик:

Мариан – 22.06.2011 г. 21:00:21
Чета, че топ идиотите предпочитат пътищата да са без шахти, асансьорите без части, електроснабдяването без кабели, ЖП без релси.
Това ли искате, кретени?