>Художникът на българското лого с изложба в "Сезони"

>
Тази седмица (25 юни, четвъртък, 18.30 ч) в столичната галерия “Сезони” се открива интересна изложба. Авторът, Емил Вълев, е известен и с две други неща освен рисуването – ъндърграунд групата “Виолетов генерал” и най-новото лого на България, което е негово дело (виж снимката). А, да не забравя – и с това, че е голям чешит, което си е в реда на нещата за всеки човек на изкуството.
Познавам няколко художници и Емил е единственият между тях, който се е отдал изцяло на изкуството си и не прави никакви компромиси в това отношение. Което естествено си има цена, често пъти с обратен знак. Завършил е художествена академия във Франция и художествена гимназия в София. От доста време не е правил самостоятелна изложба. В “Сезони” ще покаже около 30 картини, от “най-новите” както сам се изразява. Имам няколко негови неща, 1-2 от които съм “отмъкнала” малко преди да ги унищожи, което ме изпълва с висока степен на задоволство…
Какво друго? Има три неща, които по никакъв начин не се връзват с Емил и с неговите картини – това са конюнктура, номенклатура и конформизъм. И три други, които се връзват – интересен, модерен, световен.