>Ало, ало…

>След като излях гнева си срещу “Глобул” и неговата кампания да продава агресивно пакети със стационарни телефони при положение, че все още има въпроси около качеството на необходимата за това инфраструктура, трябва да призная, че моят стационарен телефон най-после проработи. Това стана след доста нерви, разкарване и накрая … намиране на познат във фирмата. Оказа се, че настройката на телефона може да стане и от разстояние, въпреки че първоначално се опитаха да ме накарат да се разкарвам с апарата из апартамента, докато налучкам най-подходящото място за “връзка с централата”, връзка са клетката, със сателита или каквото и да е там…В интерес на истината, в момента връзката е по-добра дори от тази на БТК. Да видим докога.
Всичко е добре щом свършва добре. Но трябва да призная, че нито аз, нито този, който наистина избра тази услуга, щяхме да го направим, ако знаехме какво ни чака.

>Безобразията на "Глобул"

>Мобилните оператори у нас, и най-вече Мтел и Глобул, са заприличали на циганки, дето продават комплект чаршафи по 15 лева, а после с една пералня си боядисваш всичките дрехи в техния десен – демек, не можеш да се отървеш от тях задълго. Изнудването, което тези компании упражняват върху уязвими групи като нови пълнолетни и възрастни пенсионери, продължава с пълна сила, въпреки че Омбудсманът записа една активност като се изкашля по въпроса.
Не знам как стоят нещата със стационарните телефони на Мтел, но за Глобул се оказа, че тези юнаци продават услугата вече цяла година, без изобщо да имат капацитет за това и без да могат да осигурят технически и на практика ползването й! Т.е. след като сключиш споразумение за 4-5 лв. месечна такса и ти връчат апарата барабар с двегодишен договор, се оказва, че гаранцията телефонът ти да работи е като да имаш ток в Слънчев бряг през август. Може и да има клетка наблизо, но може и да няма. В момента положението е такова, че Глобул се оправдава с фирмата, която му доставя телефонните устройства, но фирмата без никакъв проблем доказва, че устройствата й работят там, където има клетки. Т.е. фирмата се оправдава с това, че Глобул нямат капацитет и не са си свършрили работата. А всъщност не е и нейна работа да осигурява комуникацията.
И докато това тече вече цяла година едни нахъсени момчета и момичета по моловете продължават да мамят деца, внуци и техните дядовци и баби…А какво беше това КРС? Сигурно Комисия за разкатаване на съобщенията.

>М-тел в "услуга" на потребителя

>Досега не ми се беше случвало да нося телефон, купен от М-тел и в гаранция, на поправка. Какво беше учудването ми, когато разбрах, че за цяла София, в която май живеят 2 млн. души и половината от тях сигурно имат телефони на М-тел, фирмата е направила един-единствен сервиз!
Един, но затова пък на затънтено място, ще кажат оптимистите. В кв. “Захарна фабрика”, на ул. “Кукуш” 2! Но това не са всички добри новини. В допълнение там се чака на зверски опашки (което е напълно естествено при такава “честота” на сервизните услуги); не те пускат на служебния паркинг и трябва да си търсиш място навън; за телефона си чакаш “най-малко две седмици”, според думите на любезния персонал, а на практика – един месец, според квитанцията. И, да не забравя, никой (ама наистина никой!) не вдига посочените четири (!) телефона в сервиза. На любезно-саркастичното запитване на място работят ли аджеба въпросните телефони, ви отговарят: “Да, работят, но нямаме време де ги вдигаме…”
Какво да кажем след всичко това? Очевидно с тази “услуга” М-тел всячески се стреми да откаже клиентите си от ползването на гаранция. А не е ли време и ние да се откажем от тях?