>Пътя до морето

>
Тази сутрин служител от КАТ заяви в сутрешния блок на Канала, че в злощастната неделя, 26 юли, когато от морето за София се пътуваше за 10 часа, служители на КАТ били карали хората да минават по обиколен маршрут, обаче те не били искали…Това е доста опашата лъжа, като се има предвид, че в същия този ден е имало и доста свидетели…Бидейки един от тях, трябва да кажа, че на Петолъчката се мотаеше някакъв полицай, но не личеше първата му грижа да е да отклонява коли през Ямбол.
А си струваше!
Ето и конкретният маршрут за тези, които ще пътуват натам и обратно през август, защото по всичко личи, че тая работя няма да се оправи до края на сезона.
От Петолъчката завивате към Ямбол, минавате през града, а след това движите по маршрут: с. Бояджик – с. Златари – с.Еленово – с. Млекарево – с. Пет могили – гр. Раднево. От Раднево има два варианта. Единият е да продължите право към Стара Загора и да излезнете на Околовръстното. Вторият да минете през с. Тополяне – с. Ковач – с.- Землен – с. Коларово – с. Загоре и от там да се качите направо на магирстралата.
Същият служител на КАТ, цитиран по горе, каза по адрес на този мчаршрут, че бил не съвсем, но горе-долу добър. Което също не е вярно и той явно скоро не е минавал оттам. Пътят си е направо перфектен, като изключим малка отсечка между две села, ако не се лъжа Еленово – Млекарево.