Земетресение удари дарителската кампания за дома на отец Иван

Въпреки всички предупреждения и упреци на МРРБ за опасното, незаконно и застрашаващо живота на приютените в дома за сираци на отец Иван в Нови хан строителство, Пернишкото земетресение не успя да направи дори една пукнатина в самодейното му строителство. В замяна на това, дарителската кампания, която МРРБ разкри за построяване на нов дом за сираци, по всички правила и с изрядна документация, се разтресе яко и по всяка вероятност ще се провали в дън земя поради липса на достатъчно доверие към нея от страна на широката общественост. Виж още в News Digest BG.

 

>Октомври – идеален месец за събаряне на хотели

>
Лошият пример е заразителен. След като наглият хотел на Георги Илиев – “Дюн”, във вид на боядисан в червено албански бункер, продължава да “краси” плажа на Слъчвев бряг и това лято по балконите му вече свободно се вееха пешкири, естествено е да се появят последователи на това устойчиво години вече поведение.
Не бях ходила само един сезон на това място и за това време точно между “Дюн” и безобразния хотел на винпром “Пещера” (построен на мястото на бившето заведение “Оазис”), се мъдри не еднобункерен като “Дюн”, а вече четирибункерен (разбирай четирикорпусен) хотел, дибидюс върху плажа.
Името му е нещо като “Вянд”, “Мянд” или “Бляд” (не го видях точно поради отблясъците на залязващото слънце и липсата на очила), т.е. също толкова подходящо, колкото и тъпоумния бетон върху пясъка. Остротата на мисълта на техните строители си прилича по още нещо – всички тези хотели на плажа са така направени, че в късния следобед, най-приятното време за последен плаж, тяхната сянка пада върху…чадърите! Хубаво отмъщение…Работата е там, че ако все така никой не реагира, до няколко години по пясъка ще цъфнат още безброй произведения на мутробарока и така – до края на света. Единственото решение е най-после да се поразруши нещо за назидание на нестихващия предприемачески дух у бивши спортисти, настоящи чиновници и бъдещи аристократи с тъмно минало. В този смисъл октомври е идеален месец за събаряне на хотели – няма туристи, не е студено, а идващият след месец-два сняг ще затрупа остатъците от грозните гледки…