>Похвално слово за Пернишката полиция

>Дръжте се здраво, защото смятам да похваля…полицията. И не коя да е, а Пернишката полиция! Няма майтап. Тези хора ме предпазиха от собствената ми глупост, нещо, което обикновено е присъщо най-много на собствените родители.
И така… Решавам аз да се освободя от една двайсет и кусур годишна кола, която се води на мое име. Цената й за скраб е 300 лв., обаче едно момче ми дава 500 да му я дам за части и алчността надделява в мен. Момчето е от Перник и точно в момента има 100 лв. по-малко, обаче ми дава личната си карта да му запиша данните, взима колата и обещава след няколко дена да ми върне регистрационните номера, малкия талон и остатъка от парите. Не подписваме нищо. Още на следващия ден ме загризват мрачни мисли и осъзнавам женската си тъпота. Най-много се притеснявам за регистрационните номера, защото без тях не мога да отпиша колата от КАТ. И както се притеснявам, звъни ми мобилният: “Добър ден, сержант еди кой си от еди кое си Пернишко РПУ…” Краката ми се подкосяват и вече си представям как в двайсетгодишната бракма лежи труп в чувал, нарязан на хиляди малки парчета…Оказва се обаче, че човекът видял да разглобяват колата и ми се обажда за всеки случай да провери дали всичко е наред и дали съм я дала доброволно на тия, дето я разглобяват. Обяснявам, че съм я дала доброволно. А как така съм сигурна, че ще си получа парите и номерата обратно, пита ме полицаят? Признавам си, че малко се притеснявам дали наистина ще си ги получа обратно. “Тогава аз за всеки случай ще ги прибера при мен, а вие ще дойдете да си ги вземете оттука”, казва ми бащински той. Въздъхвам с облекчение, въпреки че трябва да се разкарам до Перник.
В крайна сметка обаче там си получавам всичко – и документите, и номерата, и парите. Момчетата в районното са суперлюбезни. Между другото разбирам, че у този, на когото дадох колата са открили и други регистрационни номера, и други талони…Ей такива работи. Само дето никога няма да разбера дали онова момче наистина щеше да ме измами. Но в интерес на истината, не държа особено много.