>Пътят за Ахтопол

>
В последните седмици жителите на Ахтопол неколкократно протестират срещу дългогодишното безхаберие за състоянието на пътя от Царево на юг, който към Ахтопол вече прилича на лунен пейзаж след бомбардировка. Действително в последните 10 години никой не намери няколко милиона да разшири и реновира този участък, което е странно за туристически район, още повече като се има предвид нашумелия Синеморец и плажовете покрай него.
Истината е, че този край на Черноморието единствен остана незасегнат от презастрояването, просто понеже на умопомрачените строители не им стигна времето и ги застигна законовата забрана за застрояване покрай морската ивица. Последният вопъл на алчните и безмозъчни строители беше комплексът край Варвара, който и до днес си стои така – нито завършен, нито разрушен. Той се превърна в Рубикона на окончателното съсипване на природата по Южното Чреноморието. И досега, слава Богу, остана непреминат.
Това, което особено ме притеснява, е медийната активност около пътя към Ахтопол, понеже съм почти сигурна, че гражданите на това малко градче никога няма да се вдигнат да протестират за пътя. Единственото задоволително обяснение е, че някой, който може да си позволи да вика телевизиите да снимат, вече има интерес пътят да бъде оправен. И не е сигурно, че това е в интерес на плажуващите по красивите южни плажове.

4 thoughts on “>Пътят за Ахтопол

  1. >Охо, да не би да има някаква медийна шумутевица около състоянието на този път! Имам подозрения, че ако вземат да го оправят, всъщност не е от 10, а от 20г. е все на този хал, няма да е за добро. Имаше един проект за огромен „еко„ туристически комплекс който обхваща района от Царево през няколкото села навътре в Странджа до Варвара- с къщички,ГОЛФ игрище, асфалт, бетон и т.н.
    Може да е дошло ред да го реализират, мамка им.

  2. >Коментарът ми няма нищо общо с този пост.
    Прочетох вашия коментар за турската писателка Елиф Шафак.
    В момента се продава в нашите книжарници една от най-известните и книги "Любов"

Коментари са забранени.