>Безобразията на "Глобул"

>Мобилните оператори у нас, и най-вече Мтел и Глобул, са заприличали на циганки, дето продават комплект чаршафи по 15 лева, а после с една пералня си боядисваш всичките дрехи в техния десен – демек, не можеш да се отървеш от тях задълго. Изнудването, което тези компании упражняват върху уязвими групи като нови пълнолетни и възрастни пенсионери, продължава с пълна сила, въпреки че Омбудсманът записа една активност като се изкашля по въпроса.
Не знам как стоят нещата със стационарните телефони на Мтел, но за Глобул се оказа, че тези юнаци продават услугата вече цяла година, без изобщо да имат капацитет за това и без да могат да осигурят технически и на практика ползването й! Т.е. след като сключиш споразумение за 4-5 лв. месечна такса и ти връчат апарата барабар с двегодишен договор, се оказва, че гаранцията телефонът ти да работи е като да имаш ток в Слънчев бряг през август. Може и да има клетка наблизо, но може и да няма. В момента положението е такова, че Глобул се оправдава с фирмата, която му доставя телефонните устройства, но фирмата без никакъв проблем доказва, че устройствата й работят там, където има клетки. Т.е. фирмата се оправдава с това, че Глобул нямат капацитет и не са си свършрили работата. А всъщност не е и нейна работа да осигурява комуникацията.
И докато това тече вече цяла година едни нахъсени момчета и момичета по моловете продължават да мамят деца, внуци и техните дядовци и баби…А какво беше това КРС? Сигурно Комисия за разкатаване на съобщенията.