>Трябва ли й на планината администрация?

>
Планината и сама може да се грижи за себе си, но когато е обект на похожденията на хиляди софиянци, желателно е някой да я наглежда от време на време. В случая обаче софиянците не са виновни за нищо. Но се чудя какво точно прави администрацията на парк “Витоша”? Понеже вече четвърти месец (!)един от най-посещаваните от туристи маршрути – Драгалевци-Бай Кръстьо, е задръстен от двайсетина повалени дървета, паднали точно напреко на пътеката.
Това изисква най-различни гимнастически упражнения като патешко ходене, скачане с препятствия, пропълзяване и други подобни, което може и да е полезно за народонаселението, но в никакъв случай не е знак за съвестна работа от страна на администрацията на парка.
При това нейният шеф е и виден природозащитник…Но понеже явно няма намерение да се погрижи за почистването, предлагам някой, който се отоплява на дърва, да ходи да си насече каквото е необходимо и просто да освободи пътя най-сетне! При това на пръв поглед изглежда като да стигне за няколко домакинства.

2 thoughts on “>Трябва ли й на планината администрация?

  1. >като гледам на снимките падналите дървета са предимно борове, а всеки циганин ще ти каже че чам къща не сгрява, не става за отопление, не си струва рязането и транспорта.
    предполагам това е причината да си седят там:))
    но наистина ако този парк има някаква управление би трябвало да отидат 3-4 човека да ги нарежат и да ги нахвърлят да гният за компост

  2. >…сега разбирам…явно пак ще трябва да ги прескачам…:)

Коментари са забранени.