>Рекет за рекетьорите

>Каква хубава новина в днешната преса! КРС ще глоби мобилните оператори – рекетьори с 1,5 млн. лв. Малко им е, ама все пак е нещо. След като са впрегнали в мафиотска примка 99,99 % от българското население да им снася по малко, но редовно за всякакви неизгодни, неизползвани, продължени по принуда и нежелани договори.
Много положително също така е откритието, че от пускането на жалби срещу тях все пак има полза и рано или късно довежда до санкции. Ето защо потребителите трябва да изоставят мързела и да пускат редовно оплаквания срещу фирмите изнудвачи, които измислят нови и нови начини да излъжат хората, по възможност за по-дълго време.
Иначе на медиите не може много да се разчита за отразяване на хорските проблеми с мастодонти като “Мтел”, “Глобул” и “Виваком”. Причината е, че те вече открито поставят условия за пускане на реклами само срещу неотразяване на отрицателни информации за тях. А при свръхсвития рекламен пазар можем да разберем и медиите.
Иначе тези фирми са много “социално отговорни” и министрите се надпреварват им връчват награди, затова че засаждат градинки, учат ни да пишем грамотно и се грижат за здравеопазването…Което всъщност изобщо не им е работа.